zondag 24 februari 2008

WACHTEN WACHTEN WACHTEN....


Sinterklaas 2007, dat was oorspronkelijk de datum. Een herbouwde boerderij zou compleet met theeschenkerij, kinderboerderij en gerenoveerd voorhuis omstreeks die datum voor het Beijumer publiek open gaan. 

Projectleider Ed Moonen van de Huismeesters gaf in september van het afgelopen jaar al aan dat er in wezen twee projecten lopen. En allebei hebben ze qua procedures en vergunningen hun tijd nodig. Er moest nog een aspirant-huurder gevonden worden na de terugtrekking van de Buffelaar, én er moest een (monumenten)vergunning worden aangevraagd voor het achterste gedeelte. Voor de vervangende nieuwbouw. Ari Lameris van het Herbouwcomité deed in september nog een oproep aan politiek Groningen om alle diensten standby te laten zijn om herbouw zsm te kunnen realiseren. Komende weken zal ik weer eens in deze materie duiken en navragen waarom alles toch zo ontzettend lang moet duren. De sneeuwklokjes ziet u al weer groeien aan de walkant voor de Boerderij en Beijum wacht en wacht maar.

Wat zijn de problemen? Gaat het om het vinden van een aspirant-huurder? Geld? Vergunningen? Bodemsanering? Of spelen er meer zaken op de achtergrond? Of moeten we met zijn allen gewoon even geduld oefenen? Binnenkort in dit theater, de voortgang van ontwikkelingen rondom de Boerderij...Een goed idee ving ik al op; als de gereedschapuitleen en burenhulp aan de Froukemaheerd een succes wordt; zou er dan voor heel Beijum geen mooi uitleenpunt of coördinatiepunt in de Boerderij kunnen komen?

Geen opmerkingen: