donderdag 28 februari 2008

EEN GOED GESPREK ( en meer)

Inhoudelijk ga ik er eerst niks over mededelen. Wel kan ik vertellen dat ik genoten heb van een verkenningsgesprek tussen mensen, afgevaardigd uit het bestuur van de Bewonersorganisatie, en de opgestapte redactie. Vanuit het werk binnen de psychiatrie waar ik vaak crisisgesprekken voer heb ik een grote interesse ontwikkeld voor hoe mensen en groepen met elkaar om gaan.Beelden, woorden, interpretaties, meningsverschillen, verwijten, ervaringen, emoties etc., echt alle ingredienten waren vanavond aanwezig. I

k heb er in zoverre een goed gevoel over, dat ik van mening ben dat mensen elkaar alles beter recht in het gezicht kunnen zeggen dan viavia. En dat gebeurde. Zelfreflexie en zelfkritiek zijn voor mij onontbeerlijk in het spel, verantwoordelijkheidsgevoel ook. Het spel tussen good guys en bad guys, de ander deugt altijd niet en jijzelf wel, fascineerd me altijd geweldig. (we zijn zo goed bezig en de anderen maken fouten). Geweldig, groepsdynamica; ik kan er uren over uitwijden maar zal het u besparen. Maar ik ben vanavond volledig aan mijn trekken gekomen. En uiteindelijk willen we het altijd "goed" doen.Verder zal ik er eerst maar niks over schrijven want ik ben me nog meer bewust geworden wat voor macht het geschreven woord heeft. Mijn zelfkritiek is dat ik makkelijker schrijf dan bijvoorbeeld telefoneer. Ik raad iedereen aan om de durf me te bellen als iets niet bevalt. En alle reacties op mijn stukjes worden hier gepubliceerd; een weerwoord is meer dan welkom!

Persoonlijk ben ik in mijn nopjes met scherpe kritiek op mijn stukjes op Beijumnieuws; alleen maar positieve en enthousiaste reacties (mail, straat etc.) wordt wat te eenzijdig. Vanaf het begin in oktober is de site bezocht door ongeveer 3000 bezoekjes. Nog één tip, net als met een tv-toestel, er zit een knop op de computer. Als je het niet wil lezen; uit doen! En als er dingen op staan die regelrechte flauwekul zijn, een raad: trek je schouders er over op. Wat zul je je opwinden over flauwekul! Kom op Beijum, een beetje volwassen. En geef deze blogger van katoen! Of beter, negeren die hap. Ik kan niet voor anderen denken maar meestal raken me dingen die een kern van waarheid in zich dragen; anders boeit het me niet. Maar een afspraak van mijn kant staat: ik vrijheid van mening en lekkere vileine stukje schrijven? Ok, maar boze reacties worden dan ook geplaatst. Een beetje polemiek kan geen kwaad. Maar de hoofdmoot blijft prettig nieuws uit de wijk blijven verslaan.
Nogmaals, ik vond het geweldig en een positieve avond. Morgen weer fris nieuws uit de wijk!

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.