dinsdag 30 oktober 2007

Sint Maarten op de 12e!!

Het zijn schitterende herfstdagen deze laatste dagen van oktober, het lijkt wel nazomers weer maar dan wat kouder. Strak zonnetje. Aan de ringweg door Beijum, de Emingaheerd, liggen vele gesnoeide takken van bomen. We leven in zo'n moderne wijk dat bomen hier ook twee keer per jaar naar de kapper gaan. Het intervieuwtje met kruidenvrouwtje Saskia Nieboer laat nog even op zich wachten; vanochtend was haar thee- en kruidenzaakje weer eens gesloten. Zou er wat zijn met haar? Je moet er niet aan denken dat ons kruidenvrouwtje ziek zou worden of dat ze boven allerlei zelfgebrouwen mengsels onwel is worden. Een kruidenvrouwtje gaat natuurlijk niet zo snel naar de dokter maar laten we haar met elkaar in de gaten blijven houden!

Even iets herstellen, ik schreef eerder dat Sint Maarten op zaterdag 10 november wordt gelopen ivm zondagsrust. Echter de lampionnetjes zullen op maandag de 12e uitwaaieren door de wijk ( liever niet uitwaaien).
De middenstanders staan te trappelen voor alle feestdagen die gaan komen. In Winkelcentrum- West staan de zwarte Pieten al weer opgesteld en in de Hornbach staan de Kerstspullen al weer lang en breed uitgestald. Misschien een idee om de Asser-variant hier te introduceren? Pas als Sinterklaas daar is vertrokken mag de Kerstman zijn intrede doen. En ook de hele toeters en bellen daar omheen.
Verder eerst niks te melden!

Geen opmerkingen: